Mainos
Mainos

Kysely: Kansa äänestää kevään vaaleissa ahkerasti

Lähes 90 prosenttia aikoo varmasti tai melko varmasti äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Suosituin pääministeriehdokas on Matti Vanhanen.

Suomalaiset aikovat käydä vilkkaasti äänestämässä maaliskuun eduskuntavaaleissa. Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan kyselyssä kaksi kolmesta vastaajasta aikoo varmasti äänestää. Varmasti tai melko varmasti lupaa äänestää 88 prosenttia vastaajista.

Gallupkyselyn mukaan ainoastaan yhdeksän prosenttia äänioikeutetuista ei aio lainkaan osallistua eduskuntavaaleihin. Erityisesti nuoret ovat epävarmoja äänestämisestään.

Etelä-Suomen Sanomat ja Satakunnan Kansa tiedustelivat myös kansan suosikkia seuraavaksi pääministeriksi. Hieman yli puolet toivoi keskustan Matti Vanhasen jatkavan pääministerinä. Kakkossuosikki oli kokoomuksen Jyrki Katainen 11 prosentin kannatuksella. SDP:n Eero Heinäluomaa toivoi pääministeriksi kahdeksan prosenttia vastaajista.

Taloustutkimuksen totetuttamaan kyselyyn osallistui noin tuhat 15 - 79-vuotiasta suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme