Mainos
Mainos

Kysely: Kansa puoltaa Nato-äänestystä

Valtaosa suomalaisista kannattaa kansanäänestystä mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Äänestyshalukkuutta löytyy kaikista väestöryhmistä.

Kansanäänestys maamme mahdollisesta Nato-jäsenyydestä saa suomalaisilta laajaa kannatusta.

Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä haluaa 77 prosenttia kansalaisista. Tarpeettomana sitä pitää noin 20 prosenttia.

Mielipiteet eivät ole olennaisesti muuttuneet viime marras- ja kesäkuusta, joilloin kansanäänestyksen kannatusta mitattiin viimeksi. Äänestyshalu kattaa kaikki väestöryhmät.

Suomen Gallup mittasi kansan Nato-näkemyksiä viime viikolla. Julkinen kädenvääntö kansanäänestyksen tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta on käyty pääosin haastattelujen jälkeen.

Nato-jäsenyyden kannatus puolestaan on viime kuukausina kasvanut. Jäsenyyttä haluaa nyt 24 prosenttia suomalaisista, kun marraskuussa luku oli 18 prosenttia. Jäsenyyden vastustajien määrä on pudonnut 62 prosentista 56 prosenttiin. Noin viidennes kansalaisista ei osaa tai halua sanoa jäsenyydestä mielipidettään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot