Mainos
Mainos

Kysely: Kansa vieroksuu suomalaishävittäjien lähettämistä Libyaan

Valtaosa suomalaisista on maan ulkopoliittisen johdon kanssa samaa mieltä: Hornet-hävittäjiä ei tule lähettää Libya-operaatioon liittouman avuksi.

MTV3:n Think If Laboratoriesilla teettämän kyselyn mukaan 77 prosenttia suomalaisista pitäisi hävittäjät Suomessa. 12 prosenttia kyselyyn vastanneista lähettäisi hävittäjät Libyaan ja miehet (17 %) selvästi naisia (8 %) innokkaammin.

Kyselyyn vastasi 2 406 ihmistä ja se toteutettiin maalis-huhtikuun vaihteessa. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkija arvioi, että erityisesti nyt vaalien alla kansalaisten mielipiteitä kuullaankin tavallista herkemmällä korvalla.

- Kyllähän se demokraattisessa yhteiskunnassa kuuluu aina pelisääntöihin, että poliitikot joutuvat olemaan sensitiivisiä myöskin yleiselle näkemykselle tällaisessa asiassa. Ja varsinkin näin vaalien aikaan kyllä sillä on oma painoarvonsa, erikoistutkija Tommi Koivula Maanpuolustuskorkeakoulusta.

Suomen poliittinen johto sitoutui alkuviikolla muiden EU-maiden tavoin valmistelemaan Euroopan Unionin kriisinhallintaoperaatiota Libyassa. Operaation käynnistäminen vaatisi virallisen pyynnön YK:lta.

- Ja tässäkin tapauksessa kyse on ennen kaikkea humanitäärisen avun perille toimittamisesta, mahdollisista evakuointitehtävistä, ei hornettien käytöstä tai ilmavalvonnasta.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 9.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme