Mainos
Mainos

Kysely: Kaupat pakottavat roskaamaan

Kuluttajat suhtautuvat tutkimuksen mukaan varsin kriittisesti elintarvikepakkaamiseen. Selvitykseen vastanneista noin 73 prosenttia oli sitä mieltä, että "kaupat pakottavat asiakkaat roskaamaan vähentäessään palvelua ja myydessään vain valmiiksi pakattuja tuotteita".

Silti vain 40 prosenttia vastaajista oli aina valmis käyttämään omia pusseja ostoksilla. Elintarviketieteiden maisteri Virpi Korhonen tutki viime vuoden lopussa päättyneessä pakkausalan teknologiaohjelmassa kuluttajien suhtautumista pakkauksiin ja pakkaustekniikoihin. Tutkimukseen osallistui 460 kuluttajaa Suur-Helsingin ja Tampereen seuduilta, heidän ikäjäkaumansa oli 16-74 vuotta.
Kysyttäessä mikä pakkauksissa oli tärkeintä, vastattiin informatiivisuus, käyttömukavuus, avattavuus ja ympäristöystävällisyys.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot