Mainos
Mainos

Kysely: Kerroshoitajien seksuaalinen häirintä yleistä - "kähmintää ja ehdotteluja"

Palvelualojen ammattiliiton Pamin mukaan kerroshoitajien seksuaalinen häirintä on yleistä suomalaisissakin hotelleissa. Huoneita siivoavia kerroshoitajia puristellaan, ja heille tehdään seksiehdotuksia.

Pam-lehden tekemässä kyselyssä viidennes vastaajista kertoi joutuneensa asiakkaan seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Lehti kysyi asiaa hotellien kerroshoitajilta sen jälkeen, kun Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja pidätettiin toukokuussa seksuaalisesta väkivallasta epäiltynä.

Vastaajien kertomuksissa toistuivat lehden mukaan puristelut ja muu käsiksi käyminen, seksiehdotukset ja asiakkaan esiintyminen alasti. Muutamassa tapauksessa asiakas oli yrittänyt sulkea kerroshoitajan kanssaan hotellihuoneeseen. Ahdisteleva asiakas oli usein humalassa.

Vaikka ongelmat ovat näinkin yleisiä, kaksi kolmasosaa vastaajista kertoi, ettei työpaikalla heidän tietääkseen ole ohjeita riskitilanteisiin varautumiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme