Mainos
Mainos

Kysely: Keskustalle lunta tupaan eurovaaleissa

Tuore mielipidekysely povaa keskustalle tappiota eurovaaleissa. Puolue voi menettää jopa kaksi paikkaa.

Maaseudun Tulevaisuuden julkaisema mielipidemittaus kertoo, että uurnille aikovista vain 12 prosenttia äänestäisi keskustaa. Kokoomuksen kannatus oli 22 ja SDP:n 14 prosenttia.

Eurovaalien voittajaksi näyttää nousevan perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto 9 prosentin kannatuksella.

Kyselyn tulokset kertovat myös, että RKP ja vasemmistoliitto saattavat menettää ainoat edustajansa, kun vihreät tavoittelevat toista paikkaa.

Vihreiden kannatus oli äänestämistä aikovien keskuudessa samaa luokka keskustan kanssa eli 12 prosenttia. Vasemmistoliitolle povataan 4 prosentin ääntenosuutta.

Joka neljäs kyselyyn vastanneista ei vielä ennakkoäänestyksen alkaessa tiennyt, mitä puoluetta aikoo äänestää.

Kilpailu paikoista on tällä kertaa entistä tiukempaa, sillä Suomi menettää yhden edustajan EU-parlamentin paikkojen uusjaossa.

Äänestysvilkkauden odotetaan jäävän alhaiseksi, mikä sekoittaa pakkaa. EU-vaalien ennakkoäänestys jatkuu vielä tänään ja huomenna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme