Mainos
Mainos

Kysely: Keskustan kannatus nousussa

Ylen Radiouutisten teettämän kyselytutkimuksen mukaan SDP on yhä suosituin puolue, mutta keskusta näyttää kirineen SDP:n etumatkaa umpeen.

Keskustan kannatus näyttää olevan nousussa. Ylen radiouutisten Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan keskustaa kannatti kesäkuussa 24 prosenttia kansalaisista. SDP oli yhä suosituin puolue 25 prosentin kannatuksella. Kolmanneksi suurimman puolueen kokoomuksen kannatus laski 18,5 prosenttiin.

Suurin heilahdus oli kokoomuksella, jonka kannatus tippui toukokuusta reilut kaksi prosenttiyksikköä. Keskustalla nousua kertyi 1,3 prosenttiyksikköä ja sosiaalidemokraateilla puoli prosenttiyksikköä edelliskuukauden kyselyn lukemista.

Vihreiden kannatus on tuoreimmassa mielipidemittauksessa 12,3 ja vasemmistoliiton 8,3 prosenttia. Kristillisdemokraatteja kannatti 4,4, RKP:tä 4,3 ja perussuomalaisia 1,3 prosenttia.

Kyselyssä haastateltiin 1849 suomalaista. Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

Seuraava kannatuskysely tehdään elokuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme