Mainos
Mainos

Kysely: Kokoomusjohtajista puolet toivoo Itälälle haastajaa

Puolet kokoomuksen piiri- ja järjestöjohtajista toivoo, että puolueen puheenjohtaja Ville Itälä saisi haastajan ensi kesänä Seinäjoella järjestettävään puoluekokoukseen. Sanomalehti llkan kaikille kokoomuksen 18:lle piiri- ja sisarjärjestöjen johtajalle tekemän puhelinkyselyn mukaan heistä kahdeksan ei pidä vastaehdokasta tarpeellisena. Yksi henkilö ei osaa sanoa kantaansa asiaan.

Lehti muistuttaa Itälän itsekin toivoneen vastaehdokkaita, jotta kenttä pääsisi punnitsemaan vaihtoehtoja. Kyselyn perusteella suosituin vaihtoehto Itälälle olisi nykyinen varapuheenjohtaja ja ex-maatalousministeri Jari Koskinen. Viisi vastaajaa nimeää Koskisen sopivaksi haastajaksi.

Kenttäjohtajista kolme nostaa samalle viivalle neljä muuta kokoomusvaikuttajaa. Heille kelpaisivat Koskisen ohella Jyri Häkämies, Jyrki Katainen, Paula Risikko ja Sari Sarkomaa. Katainen ja Sarkomaa saavat kahden vastaajan tuen. Risikolla ja Kimmo Sasilla on molemmilla yksi tukija.

Kyselyssä tiedusteltiin myös kantaa kokoomuksen presidenttiehdokkaista. Puolueen entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen valtiovarainministeri, nyttemmin Euroopan investointipankin varapääjohtaja Sauli Niinistö saa ylivoimaisen kannatuksen. 18:sta kenttäjohtajasta 14 pitää Niinistöä parhaana ehdokkaana. Itälä saa kahden henkilön tuen. Yhdelle vastaajista kelpaisivat sekä Itälä, Niinistö, Harri Holkeri ja Riitta Uosukainen. Yksi johtaja katsoo, että ei-sosialistisen puolueiden tulisi asettaa yhteinen ehdokas.

Jos kokoomuksen ehdokas ei yltäisi presidentinvaalien toiselle kierrokselle, 14 vastaajaa katsoo, että kokoomuksen olisi annettava tukensa muulle porvarilliselle ehdokkaalle. Kenttäjohtajista kaksi on sitä mieltä, että puolue ei voi ohjailla ääniä henkilövaalissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme