Mainos
Mainos

Kysely: Kunnallishallinto menee huonompaan suuntaan

Niukka enemmistö suomalaisista katsoo kunnallishallinnon kehittyneen viime vuosina huonompaan suuntaan, kertoo tuore kysely.

Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) teettämässä tutkimuksessa nousevat esille politiikan ja talouden kytkökset. Puolet kyselyyn vastanneista yhtyi väitteeseen, että kunnallishallinto on yritysten ja elinkeinoelämän toiveiden tahdoton toteuttaja. Kokoomuksen ja vihreiden kannattajat yhtyvät väitteeseen harvemmin kuin muiden puolueiden kannattajat.

Haasteena on myös se, että noin kuusi kymmenestä pitää kunnallishallintoa näennäisdemokraattisena päätöksentekojärjestelmänä.

Väitteen kunnallishallinnon luisumisesta liiaksi virkamiesten hallintaan ja luottamushenkilöiden todellisen vallan puutteesta allekirjoitti kaksi kolmesta vastaajasta.

Puutteista huolimatta kolme neljästä suomalaisesta pitää kunnallishallintoa tehokkaana ja toimivana järjestelmänä.

TNS Gallupilla teetettyyn tutkimukseen osallistui noin tuhat ihmistä. Haastattelut kerättiin maaliskuussa ja maalis-huhtikuun vaihteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot