Mainos
Mainos

Kysely: Kunnanjohtajat uskovat liitoksiin

Liitoksiin uskoivat eniten kaikkein pienimmät ja suurimmat kunnat.

Yli puolet kunnanjohtajista uskoo oman kuntansa yhdistyvän toiseen kuntaan ennen vuoden 2012 loppua, kertoo Ylen tv-uutisten kysely, johon vastasi 222 kunnanjohtajaa 415:stä.

52 prosenttia kunnanjohtajista uskoi kuntansa yhdistyvän toiseen ja 43 prosenttia ei uskonut. Kymmenen vastaajaa sanoi "ehkä" tai ei ottanut asiaan kantaa.

Liitoksiin uskoivat eniten kaikkein pienimmät ja suurimmat kunnat. Helsinki vastasi tv-uutisten mukaan "kyllä", kun taas Espoo ja Vantaa vastasivat "ei". Helsingin naapureista Sipoo ei vastannut kyselyyn.

Kunnanjohtajat ottivat samalla kantaa myös siihen, miten hallitus on onnistunut kunta- ja palvelurakenneuudistuksen käynnistämisessä ja eteenpäin viemisessä. Asteikolla 1-5 hallitus sai arvosanan 2,9. Mielipiteet jakautuivat jyrkästi kahtia. Kiitettäviksi hallitukset toimet arvioi 59 kunnanjohtajaa ja heikoiksi sama määrä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme