Mainos
Mainos

Kysely: Laajeneminen hidastaa menoa EU:ssa

Suomalaisten enemmistö uskoo, että EU:n toimintakyky huononee unionin laajentuessa, kertoo MTV3:n teettämä kysely.

Laajentumisen rahoituksesta ei päästy vielä sopuun

60 prosenttia suomalaisista arvioi, että uusi 25 valtion EU ei ole yhtä toimintakykyinen kuin nykyinen 15 valtion liitto, MTV3:n teettämä kysely kertoo. EU laajenee vappuna kymmenellä uudella jäsenmaalla.

Tutkimuksen mukaan naiset suhtautuvat jonkin verran miehiä luottavaisemmin EU:n toimintakykyyn. Kyselyn perusteella iän lisääntyessä lisääntyy myös skeptisyys: Alle 25-vuotiaista vain 37 prosenttia uskoo unionin toimintakyvyn huononevan laajentumisen myötä. 50-74-vuotiailla luku on 68 prosenttia.

Kokoomuksen äänestäjät suhtautuvat EU:n laajenemiseen myönteisimmin: 51 prosenttia uskoo toimintakyvyn pysyvän ennallaan tai paranevan. Vasemmistoliiton kannattajat ovat kaikkein epäilevimpiä: 75 prosenttia uskoo unionin toimintakyvyn heikkenevän uusien jäsenmaiden myötä.

Kyselyyn osallistui 507 ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot