Mainos
Mainos

Kysely: Maailma muuttuu turvattomammaksi

Suomalaisia näyttävät huolettavan varsinkin ilmastonmuutos ja köyhyys. Myös uutta, vakavaa terrori-iskua jossain päin maailmaa pidetään mahdollisena.

Tuoreen kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista uskoo maailman muuttuvan nykyistä turvattomammaksi.

Vastaajista 53 prosenttia ajattelee maailman menevän turvattomampaan suuntaan. Noin joka kolmas suomalainen puolestaan arvelee, että turvallisuustilanne pysyy ennallaan.

Noin kaksi viidestä kokee maailman jo nyt melko tai erittäin turvattomaksi. Puolet suomalaisista kuitenkin pitää nykytilannetta turvallisena.

Kolme neljästä vastaajasta pitää todennäköisenä, että jossain päin maailmaa sattuu uusi, syyskuun 11. päivän kaltainen vakava terrori-isku. Yksittäisistä maista suomalaiset nimeävät suurimmiksi turvallisuusuhiksi Irakin, Iranin, Venäjän ja Yhdysvallat.

Naiset arvioivat sekä nykytilannetta että tulevaisuutta synkemmin kuin miehet. Maailman pahimpina ongelmina suomalaiset pitävät ilmastonmuutosta ja köyhyyttä.

Tulokset käyvät ilmi Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä mielipidekyselystä. Marras-joulukuun vaihteessa tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 1300 suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot