Mainos
Mainos

Kysely: Ministereiden turvallisuus ei huoleta suomalaisia

Enemmistö suomalaisista ei pidä ministereiden turvallisuutta aiempaa enemmän uhattuna. MTV3:n teettämään kyselyyn vastanneista 57 prosenttia on sitä mieltä, että valtioneuvoston jäsenten turvallisuustilanne ei ole huonontunut.

32 prosenttia vastaajista arvioi, että ministereiden turvallisuustilanne on nyt heikompi kuin aiemmin.

Kaksi kolmasosaa vastaajista on puolestaan sitä mieltä, että yhteiskunnallinen ilmapiiri on kiristynyt.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen on Ylen mukaan todennut, että ministereitä uhkaillaan netissä aiempaa enemmän.

Puolet vastaajista uskoo, että kovemmat rangaistukset vähentäisivät nettiuhkailua. Tällä hetkellä nettiuhkailija voidaan tuomita esimerkiksi laittomasta uhkauksesta tai törkeästä kunnianloukkauksesta enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Kysymykseen, millaista suojelua ministerit tarvitsisivat, 55 prosenttia vastasi, että ministerit eivät tarvitse mitään erityisjärjestelyjä. Neljäsosan mielestä ministereillä olisi hyvä olla oma turvamies. Muiden mielestä valtioneuvoston jäsenet tarvitsisivat jotain muuta suojelua (12 %), kodin jatkuvan valvonnan (11 %), vähemmän julkisia esiintymisiä (7 %) tai panssaroidun auton (3 %).

Tutkimus tehtiin 17.7. - 23.7. välisenä aikana. Siihen vastasi 1 803 henkilöä. Vastaajat ovat edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme