Mainos
Mainos

Kysely: Naiseus haittaa työuraa

Sukupuoli vaikuttaa yhä siihen, miten työelämässä pärjätään. Yli puolet naisista on kokenut, että naissukupuolesta on haittaa työssä. Erityisesti osa korkeasti koulutetuista naisista kokee, että heidän sukupuolensa on esteenä uralla etenemiselle.

Tänään julkistetun Tasa-arvobarometrin mukaan nelisenkymmentä prosenttia korkeasti koulutetuista naisista arvioi, että heidän sukupuolestaan on haittaa palkkauksessa. Kymmenen vuotta sitten näin arveli heistä viidesosa.

Valtaosa miehistä on sitä meiltä, ettei heidän sukupuolestaan ole haittaa työssä.

Tilastokeskuksen tekemään Tasa-arvobarometriin vastasi 2500 15-74-vuotiasta naista ja miestä. Heistä suurin osa uskoo, että yritykset ja työelämä hyötyisivät, jos johtopaikoille saataisiin nykyistä enemmän naisia.

Miestä ei nähdä enää vain perheen elättäjänä

Tasa-arvobarometrin mukaan malli miehestä perheen elättäjänä on murentunut kymmenen viime vuoden aikana selvästi.

Vielä kymmenen vuotta sitten puolet miehistä oli sitä mieltä, että heillä on vastuu perheen elättämisestä. Nykyisin näin ajattelee enää kolmannes miehistä. Myös naisten kannat ovat muuttuneet. Enää joka viides nainen näkee miehen perheen pääasiallisena elättäjänä.

Rahaa kotiin kantavan miehen tilalle on tullut ajatus miehestä tasaveroisena vanhempana.

Yhdeksän kymmenestä naisesta ja miehestä on sitä mieltä, että miesten pitäisi hoitaa ja kasvattaa lapsia nykyistä enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme