Mainos
Mainos

Kysely: Naispappeja syrjitään yhä

Monet vastaajat kuitenkin korostivat tasa-arvon olevan kunnossa omassa seurakunnassaan ja kertoivat tasa-arvoisista työyhteisöistä ja hyvästä työilmapiiristä.

Naispappeja syrjitään Naisasialiitto Unionin tekemän kyselyn mukaan edelleen.

Joissain seurakunnissa käytetään vieläkin työvuorolistoittelua, jossa naispuoliset työntekijät joutuvat väistymään. Raskaana olevia pappeja on kielletty osallistumasta alttaritoimituksiin. Naisten on myös vaikea saada vakituisia virkoja ja edetä urallaan. Pääseminen kirkkoherraksi tai piispaksi on naispapilla vaikeaa.

Kyselyn tulokset olivat kuitenkin monin tavoin ristiriitaisia. Yhtäältä monet vastaajat korostivat tasa-arvon olevan kunnossa omassa seurakunnassaan. Osa vastaajista nimittäin kertoi tasa-arvoisista työyhteisöistä ja hyvästä työilmapiiristä.

Naisasialiitto Unioni kartoitti keväällä kirkon piirissä toimivien naisten työoloja. Kysely lähetettiin seurakuntien palveluksessa oleville naispuolisille papeille ympäri Suomen. Siihen vastasi yli 150 naispappia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot