Mainos
Mainos

Kysely: Nato-jäsenyys ei lisää turvallisuutta

Runsas puolet suomalaisista katsoo, että liittyminen sotilasliitto Natoon ei lisäisi Suomen turvallisuutta. Vajaa kolmannes arvioi, että jäsenyys kohentaisi turvallisuutta, käy ilmi Oulussa ilmestyvän sanomalehti Kalevan tänään julkistamasta kyselystä. Vähiten Naton turvallisuutta lisäävään vaikutukseen uskovat vasemmistoliiton ja eniten kokoomuksen kannattajat.

Sotilas

Hieman yli puolet vastanneista yhtyy väitteeseen, että EU-jäsenyyden ansiosta Suomen asema on nyt turvallisempi kuin aikana, jolloin meillä oli yya-sopimus Neuvostoliiton kanssa. Kannat jakautuivat samoin kuin Nato-kysymyksessä: vankimmin väitteen kanssa samaa mieltä ovat kokoomuksen ja vähiten vasemmistoliiton kannattajat.

56 prosenttia vastaajista oli eri mieltä väitteestä, jonka mukaan Suomelle on sitä parempi, mitä nopeammin maa eroaa EU:sta. Kantaan yhtyi 28 prosenttia vastaajista. Suomen Gallup teki tutkimusta varten noin 1 500 puhelinhaastattelua.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme