Mainos
Mainos

Kysely: Nato-jäsenyys lisäisi terrori-iskujen riskiä

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan 57 prosenttia suomalaisista katsoo, että mahdollinen Nato-jäsenyys lisäisi terrori-iskujen mahdollisuutta Suomessa. Naiset uskovat näin hieman miehiä useammin.

Enemmistö suomalaisista uskoo mahdollisen Nato-jäsenyyden lisäävän terrori-iskujen riskiä Suomessa.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämässä mielipidekyselyssä 57 prosenttia vastaajista pitää Nato-jäsenyyttä uhkatekijänä. Naisista Natoa uhkana pitää 61 prosenttia vastaajista, kun miehistä samaa mieltä on vain 53 prosenttia.

Vastauksissa on myös alueellista hajontaa: yli 50 000 asukkaan kaupungeissa asuvista vastaajista puolet uskoo Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden lisäävän terrori-iskujen riskiä, maaseutukunnissa asuvien kohdalla vastaava luku on 68 prosenttia.

Nato-jäsenyyden ja terrorismin välisen yhteyden pohtimisen aloitti kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen. Katainen arvioi viime viikonloppuna Savon Sanomissa, että terrori-iskut lisäävät Suomen tarvetta liittyä Natoon muun muassa tiedustelutietojen varmistamiseksi ja turvallisuustakuiden saamisen vuoksi. Katainen ei katso Nato-jäsenyyden lisäävän terroristi-iskujen riskiä.

Kataisen jälkeen Nato-keskusteluun ovat osallistuneet myös muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja, pääministeri Matti Vanhanen sekä presidentti Tarja Halonen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme