Mainos
Mainos

Kysely: Nuoret korkeakoulutetut haluavat olla työntekijöitä, eivät yrittäjiä

Korkeakoulutetut nuoret haluavat mieluiten työskennellä palkansaajina, mutta vain harva haaveilee yrittäjyydestä, kertoo Akavan teettämä kyselytutkimus.

Kyselyyn vastanneista 20–35-vuotiaista korkeakoulutetuista 69 prosenttia haluaisi työllistyä palkansaajana. 13 prosenttia yhdistelisi mieluiten työllistymisen eri muotoja. Vain 8 prosenttia vastaajista toimisi mieluiten yrittäjänä. 

Nuoret korkeakoulutetut kokivat tärkeäksi myös vakaan toimeentulon ja työsuhteen. Myös osaamisen kehittämistä ja työn joustavuutta arvostettiin. 

Nuorille ulkomaille muutto oli todennäköisempi vaihtoehto kuin vanhemmille korkeakoulutetuille, vaikka nuoret eivät pitäneetkään työn kansainvälisyyttä erityisen tärkeänä.

Puolet yliopistotutkinnon ja kolmannes ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista nuorista piti ulkomailla työskentelyä vaihtoehtona. Yli 35-vuotiaista reilu neljännes oli sitä mieltä, että ulkomaille muutto olisi vaihtoehto. 

TNS Gallupin toteuttamaan kyselyyn vastasi yhteensä noin yhdeksänsataa 20–64-vuotiasta korkeasti koulutettua.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme