Mainos
Mainos

Kysely: Nuoret työntekijät hyväksyvät yritysten epäeettisen toiminnan

Lähes kolme neljästä nuoresta työntekijästä hyväksyy epäeettisen toiminnan yrityksen selviytymisen keinona, käy ilmi konsulttiyhtiö EY:n kansainvälisestä tutkimuksesta. 

Joka neljäs 25-34-vuotias työntekijä hyväksyy kyselyn mukaan lahjonnan, ja viidennes on valmis toimimaan epäeettisesti oman uransa edistämiseksi. Tämä tarkoittaisi kyselyn mukaan esimerkiksi eettisten sääntöjen noudattamatta jättämistä, väärän tiedon välittämistä johdolle tai tilintarkastajien harhaanjohtamista. 

Nuoret työntekijät ajattelevat myös huomattavasti muita ikäryhmiä useammin, että oma yritysjohto on valmis toimimaan epäeettisesti. Kaksi kolmesta nuorista työntekijöistä ajattelin kyselyn mukaan näin. 

EY:n hyvän hallinnointitavan noudattamiseen ja väärinkäytösten tutkintaan erikoistuneen tiimin johtaja Markus Nylund pitää tutkimustulosta yllättävänä. 

– Yleisesti mielletään, että nuoret ajattelevat eettisemmin kuin vanhemmat sukupolvet, mutta tutkimuksen valossa sanoisin, että yritysten tulisi todella kiinnittää huomiota eettisten toimintatapojen mukaiseen näkyvään toimintaan sekä selkeyttää ohjeistuksia ja korostaa koulutuksen tärkeyttä työntekijöille. Muuten riski väärinkäytöksille tulevaisuudessa kasvaa, Nylund varoittaa EY:n tiedotteessa. 

– Tulevat päättäjät on saatava ymmärtämään väärinkäytösten seuraukset ja toisaalta kannustettava tuomaan julki huolensa tai suoranaiset epäilynsä mahdollisista väärinkäytöksistä, jos sellaisia on, Nylund jatkaa. 

EY:n tutkimukseen vastasi yli 4000 yritysten työntekijää 41 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Myös Suomi oli kyselyssä mukana. Suomessa kyselyä varten haastateltiin sataa henkilöä. Kiina, Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka ja Australia eivät olleet kyselyssä mukana. 

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot