Mainos
Mainos

Kysely: Nuorten tupakointi vähentynyt

Suomen Syöpäyhdistyksen teettämän kyselyn mukaan nuorten tupakointiin vaikuttaa etenkin äidin esimerkki.

Nuorten tupakointi vaikuttaa vähentyneen. Suomen Syöpäyhdistyksen teettämän kyselyn mukaan viime vuonna 13 prosenttia nuorista ilmoitti tupakoivansa, kun vuotta aiemmin luku oli 17 prosenttia.

Yhä harvemmat 12-17-vuotiaat myös ilmoittivat kokeilleensa tupakkaa. Viime vuonna kerran tai pari kertaa kokeilleita oli 24 prosenttia, kun edellisvuonna heitä oli 30 prosenttia.

Kyselyn perusteella nuorten tupakointiin vaikuttaa etenkin äidin esimerkki. Tupakoivien äitien lapsista lähes 60 prosenttia oli kokeillut tupakkaa, kun tupakoimattomien vanhempien lapsien parissa luku oli 36 prosenttia. Tupakoivien äitien lapsista lisäksi 16 prosenttia polttaa päivittäin yli viisi savuketta, mutta savuttomien vanhempien lapsista päivittäistupakoijia on vain 2 prosenttia.

Kriittinen ikä tupakoinnin aloittamiseen on yläasteelle siirtymisen aikoihin, sillä tupakkakokeilut yleistyvät selvästi 13-14 ikävuoden tienoilla.

Syöpäyhdistyksen kyselyyn vastasi viime vuoden lopulla yli 1200 nuorta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot