Mainos

Kysely: Nykyhallituksen ministerit edellistä kyvykkäämpiä

Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät nykyisen hallituksen ministereitä edellisen hallituksen ministereitä kyvykkäämpinä.

Näin arvioi 31 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Kysely tehtiin kesäkuussa

– Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy.

– Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 5.-11.6 2015. 

– Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.001. Vastaajat edustavat maamme 18 - 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

– Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Yksi seitsemästä arvioi, että Stubbin hallituksen ministerit olivat kyvykkäämpiä. 

Tutkimuksessa vastaajat ottivat kantaa Sipilän hallituksen ministerivalintoihin verrattuna edelliseen, Stubbin hallituksen ministerilistaan.

Kolmannes vastanneista ei näe eroa nykyisen ja edellisen hallituksen ministerien kyvykkyydessä.

Oppositiolaiset eivät näe eroa

Kyselyssä heijastuu hallitus-oppositioasetelma. 

Hallituspuolueiden kannattajista lähes joka toinen eli 45 prosenttia arvioi, että Sipilän hallituksen ministerit ovat kyvykkäämpiä ja reilu neljännes eli 27 prosenttia katsoo, että ministerien kyvykkyydessä ei ole eroja. 

Oppositiopuolueiden kannattajille on leimallista arvioida, että nykyisen ja edellisen hallituksen ministerien kyvyissä ei ole eroja. Heistä 42 prosenttia oli tätä mieltä.
 
Yli puolet keskustan ja perussuomalaisten kannattajista liputtaa Sipilän hallituksen ministerien puolesta. 

Kokoomuksen kannattajista sen sijaan kaksi viidestä arvioi, että ministerien kyvyissä ei ole eroja. Tätä selittänee ainakin se, että kokoomuksella on samoja henkilöitä ministereinä nykyisessä ja edellisessä hallituksessa.

Vihreiden kannattajat poikkeavat muista siinä, että heistä enemmän kuin kaksi viidestä (42 prosenttia) arvioi Stubbin hallituksen ministerit kyvykkäämmiksi kuin nykyisen hallituksen.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot