Mainos
Mainos

Kysely: Pääkaupunkiseudulle korkeampi opintotuki

Metropolialueen yrittäjät, opiskelijat ja päättäjät kannattavat opintotuen sitomista opiskelupaikkakunnan kustannustasoon, ilmenee MetropoliAreenan teettämästä tuoreesta kyselystä.

Pääkaupunkiseudun yrittäjistä, opiskelijoista ja päättäjistä peräti 73 prosenttia vaatii kyselyn mukaan pääkaupunkiseudulle muuta maata korkeampaa opintotukea kattamaan korkeampia elinkustannuksia.

Opiskelijavastaajista 76 prosenttia kannatti esitystä.

Missään vastaajaryhmässä tuen sitomista opiskelupaikkakunnan kustannustasoon ei vastustettu. Kannatus oli alhaisinta valtuutettujen joukossa, mutta heistäkin 57% kannatti ajatusta.

Kyselyssä kysyttiin opiskelijoiden näkemyksiä myös opintotuen sitomisesta yleiskustannusindeksiin. Myös tätä kannatti suurin osa vastaajista kaikissa vastaajaryhmissä.

Tänään julkistetussa MetropoliAreenan teettämässä Metropolikyselyssä pääkaupunkiseudun yrittäjiltä, opiskelijoilta ja päättäjiltä kysyttiin mielipiteitä metropolipolitiikasta.

Kyselyn tulokset julkistettiin iltapäivällä MetropoliAreenan suuressa vaalitentissä Vanhalla ylioppilastalolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme