Mainos
Mainos

Kysely: Päivähoidon henkilöstön määrä huolettaa vanhempia

Suomalaisvanhempia huolestuttavat päivähoidossa muun muassa henkilöstön määrän riittävyys ja lapsiryhmien koko, käy ilmi opetusministeriön nettikyselystä. Pääosin vanhemmat sanovat kuitenkin olevansa tyytyväisiä lastensa varhaiskasvatukseen.

Enemmän toivottaisiin tietoa lapsen päivästä. Yhteistyötä päiväkotihenkilöstön kanssa haluttaisiin myös lisätä. Nettikysely liittyy uuden varhaiskasvatusta koskevan lain valmisteluun, ja siihen vastasi yli 11 000 vanhempaa.

Myös lapsilta kysyttiin, miten he kokevat oman arkensa päiväkodissa. Tätä varten lapset saivat valokuvata itselleen tärkeitä paikkoja hoitopaikassa. Lapsille oli mieluisinta leikkiminen ja liikkuminen sekä omien rajojen ylittäminen. Aikuisilta odotettiin sitä, että he mahdollistaisivat toiminnalliset leikit.

Lasten näkemykset koottiin keskusteluissa, joihin osallistui 48 päiväkoti-ikäistä lasta.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot