Mainos

Kysely paljastaa vakavia puutteita Suomen kaivoksissa

Turvatekniikan keskuksen Tukesin rahoittama kaivosten turvallisuuskysely paljastaa suuria puutteita suomalaiskaivosten turvallisuudessa ja henkilöstön turvallisuusasenteissa.

Kyselyn mukaan puutteita oli muun muassa koulutuksessa. Vastanneista 30 prosentin mukaan henkilökunnalle ei ollut esimerkiksi järjestetty alkusammutuskoulusta. Neljännes vastaajista oli sitä mieltä, että turvallisuusmääräyksiä ei noudatettu.

Kaivosten puutteina pidettiin muun muassa huonoa hengitysilman laatua ja kulkuväylien huonoa kuntoa. Hengitysilman epäpuhtauksista valitti 55 prosenttia vastaajista, ajo- ja kulkuväylien huonosta kunnosta puolet vastaajista. Neljännes kritisoi liikennejärjestelyjen selkeyttä ja turvallisuutta.

Lisäksi kaivosten tärinästä kärsi jopa 70 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Meluntorjunnan puutteita piti merkittävänä riskinä neljännes vastaajista.

Tukesin kyselyyn osallistui kuuden Suomessa toimivan kaivoksen työntekijöitä. Vastausprosentti oli 58,6.

Suomessa on 45 kaivosta ja avolouhosta. Tukes tarkastaa kaivokset vuosittain. Kaivosten turvallisuusasioissa on suuria eroja: Viidessä suurimmassa ovat turvallisuusasiat huipputasolla. Sen sijaan pienillä on puutteita jopa paperilla olevissa riskinarvioinneissa.

45 minuuttia -ohjelma vierailee Sodankylän ja Kittilän kaivoksissa. Klo 20 alkavassa ohjelmassa kerrotaan myös, millaisia läheltä piti -tilanteita kaivoksissa on sattunut.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot