Mainos
Mainos

Kysely: Palkankorotuksia matalapalkkaisille

Enemmistö kansasta haluaa palkankorotuksia pienipalkkaisille.

Suurin osa kansasta näyttäisi olevan sitä mieltä, että viime syksyn tulopoliittisessa kokonaisratkaisussa sovitut palkankorotukset olisi pitänyt painottaa vieläkin vahvemmin matalapalkka-aloihin. Noin 80 prosenttia niin alemmista toimihenkilöistä, työntekijöistä, yrittäjistä kuin johtavassa asemassa olevista ja ylemmistä toimihenkilöistä on tätä mieltä. Tieto ilmenee SAK:n teettämästä mielipidemittauksesta.

Enemmistö suomalaisista katsoo, että palkankorotukset olisivat saaneet olla korkeampia. Työntekijöistä 65 prosenttia pitää sovittuja korotuksia turhan maltillisina. 58 prosenttia haastatelluista olisi toivonut, että sukupuolten tasa-arvonäkökulmat olisi selvemmin huomioitu tupossa. SAK:n tutkimus on tehty 15.1.-2.2. Siihen on haastateltu 1006 yli 15-vuotiasta suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot