Mainos
Mainos

Kysely: Palkkaa työn vaativuuden mukaan

SAK:laisen Kunta-alan ammattiliiton teettämässä kyselyssä enemmistö vastanneista kannattaa sitä, että palkan suuruutta määriteltäessä annettaisiin enemmän painoa työn tekemisen vaativuudelle ja vähemmän työhön liittyvälle muodolliselle koulutukselle.

Vastaajista 84 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samalla kannalla kuin kyselyn väittämä, jonka mukaan palkkausjärjestelmää pitäisi kehittää siten, että palkan suuruutta määriteltäessä annettaisiin nykyistä enemmän painoa työn tekemisen vaativuudelle ja vähemmän työhön liittyvälle muodolliselle koulutukselle.

Vastaukset samansuuntaisia

Vastaajan oma koulutustaso ei näyttänyt ainakaan suoraan vaikuttavan siihen, minkä verran hän arvostaa koulutusta palkkausperusteena. Kansa- tai peruskoulun suorittaneista työn vaativuuden pääasialliseksi palkkausperusteeksi hyväksyi 78 prosenttia, keski- ja ammattikoulun suorittaneista 87 prosenttia ja ylioppilas- tai opistotutkinnon suorittaneista 86 prosenttia. Korkeakoulutetuistakin noin 70 prosenttia katsoi, että työn vaativuudelle on annettava nykyistä suurempi painoarvo. Suomen Gallup haastatteli tutkimukseen noin tuhatta suomalaista tämän kuun alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme