Mainos
Mainos

Kysely: Pandemiaa pidetään epätodennäköisenä

Viranomaisten varautuminen pandemiaan saa kansalaisilta kehuja, mutta mediaa moititaan lintuinfluenssalla pelottelusta.

Enemmistö suomalaisista ei usko lintuinfluenssapandemiaan.

Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan 69 prosenttia suomalaisista pitää erittäin tai melko epätodennäköisenä sitä, että lintuinfluenssasta kehittyisi Suomeen asti ulottuva pandemia. Nuoret uskovat pandemian puhkeamiseen yleisemmin kuin vanhemmat ikäluokat.

Viranomaisten varautumista lintuinfluenssaan ja mahdolliseen pandemiaan pitää sopivana peräti 86 prosenttia vastaajista. Sen sijaan tiedotusvälineet saavat moitteita: 45 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että media on pelotellut liikaa ihmisiä lintuinfluenssalla suhteessa tämänhetkiseen uhkaan.

Maaliskuun loppupuolella tehtyyn kyselyyn vastasi tuhat suomalaista. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot