Mainos
Mainos

Kysely: Pätkätyöt edelleen yleisiä yliopistoissa

Valtionvarainministeriön antamat ohjeet määräaikaisuuksien vähentämiseksi eivät ole tehonneet yliopistoissa toivotulla tavalla.

Pätkätöitä tekevien määrä ei ole juurikaan laskenut yliopistoissa.

Vaikka valtio on ryhtynyt toimiin määräaikaisuuksien vähentämiseksi, työskentelee yliopistojen tutkijoista ja opettajista 74,1 prosenttia edelleen määräaikaisessa työsuhteessa. Kolme vuotta sitten vastaava luku oli 76,5 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tieteentekijöiden liiton tuoreesta jäsenkyselystä.

Valtiovarainministeriön vuosi sitten antamat ohjeet määräaikaisuuksien vähentämiseksi eivät ole tehonneet yliopistoissa lainkaan toivotulla tavalla, kritisoi Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Antero Puhakka.

Määräaikaiset työsuhteet eivät ole myöskään venyneet pitemmiksi. Työsuhteen pituus oli korkeintaan 12 kuukautta edelleen noin puolella määräaikaisista tieteentekijöistä. Työsuhteita myös ketjutetaan usein, sillä yliopistojen määräaikaiselle väelle oli kertynyt keskimäärin noin seitsemän eripituista työjaksoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme