Mainos
Mainos

Kysely: Presidentille päätösvalta kriisinhallintajoukoista

Enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että presidentin kuuluu päättää suomalaisten lähettämisestä EU:n kriisinhallintatehtäviin.

Lähes kaksi kolmesta suomalaisesta eli 64 prosenttia kansasta haluaisi presidentin päättävän suomalaisjoukkojen lähettämisestä EU:n kriisinhallintatehtäviin. Pääministerille päätösvallan antaisi reilu neljännes eli 27 prosenttia.

Väli-Suomen sanomalehtien Suomen Gallupilla teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että eniten presidentin päätösvaltaa kannattavat SDP:n ja vasemmistoliiton kannattajat ja vähiten vihreät. Eniten pääministerin päätösvaltaa kannattavat korkeasti koulutetut, mutta heistäkin 48 prosenttia antaisi päätöksen presidentille. Työntekijät ja opiskelijat ovat muuta väestöä useammin presidentin takana.

Kiista päätöksentekijästä alkoi pari viikkoa sitten, kun perustuslakivaliokunta asettui pääministerin päätösvallan kannalle. Hallitus ajaa nyt perustuslain muutosta, jossa presidentin päätösvalta säilytettäisiin. Kysely tehtiin reilulle tuhannelle yli 15-vuotiaalle mannersuomalaiselle marras-joulukuun vaihteessa. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot