Mainos
Mainos

Kysely: Puolet piispoista hyväksyisi homoparien siunaamisen

Puolet luterilaisen kirkon piispoista olisi valmis hyväksymään rekisteröidyn parisuhteen siunaamisen. STT:n kyselyyn vastasivat kaikki virassa olevat yhdeksän piispaa. Turun piispan virka on avoinna.

Kyselyssä rekisteröidyn nais- tai miesparin siunaukseen myönteisesti suhtautuivat arkkipiispa Kari Mäkinen, Kuopion Wille Riekkinen, Helsingin Irja Askola, Porvoon Björn Vikström ja Espoon Mikko Heikka.

Mäkinen: Ei teologista estettä

Arkkipiispa Mäkisen mielestä siunaamiselle ei ole periaatteellisia tai teologisia esteitä. Wille Riekkinen puolestaan hyväksyy myös nais- ja miesparien vihkimisen avioliittoon, jos eduskunta säätää sukupuolineutraalin avioliittolain.

Keväällä piispainkokouksen yksimieliseksi linjaukseksi tuli kuitenkin vain rukoushetken järjestäminen parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja puolesta. Tämän linjauksen odotetaan tulevan käsittelyyn marraskuun kirkolliskokouksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme