Mainos
Mainos

Kysely: Pysäköinninvalvojat kohtaavat usein väkivaltaa

Uhkailu ja väkivalta ovat pysäköinninvalvojien työn varjopuolet, kertoo tuore kysely.

Kahdeksan kymmenestä pysäköinnintarkastajien esimiehestä kertoo alaistensa kokeneen erilaisia väkivaltatapauksia viimeisen kolmen vuoden aikana, kertoo Savon Sanomien tekemä kysely.

Suurin osa tapauksista on lieviä; tarkastajien vaatteita on muun muassa revitty ja heidän päälleen syljetty. Tiedossa on kuitenkin tapauksia, joissa tarkastajaa on lyöty nyrkillä, uhkailtu erityypisillä aseilla sekä uhattu raiskaamisella. Silti vain kolmasosa kyselyyn vastanneista koki, että väkivalta ja uhkailu ovat lisääntyneet viime vuosina.

Poliisin tutkimia tarkastajien pahoinpitelyitä ei ole erikseen tilastoitu. Kuitenkin muun muassa Itä-Suomessa on useita tapauksia tullut viime vuosina tuomioistuinkäsittelyyn.

Kyselyyn osallistui lähes 25 paikkakuntaa, joissa pysäköinninvalvontaa suoritetaan kunnallisesti.

Pysäköinnintarkastajat kirjoittivat viime vuonna Suomessa lähes 650 000 maksukehotusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot