Mainos
Mainos

Kysely: Rikkaat kierrättävät jätteitä laiskemmin

Hyvätuloiset kierrättävät jätteitä heikommin kuin vähemmän tienaavat, kertoo tuore kysely. Alle 30 000 euroa vuodessa ansaitsevista rivi- ja omakotiasujista 60 prosenttia kierrättää jätteensä aina, kun se on mahdollista. Sen sijaan yli 50 000 euroa tienaavista alle puolet toimii näin.

Tutkimuksen teetti lannoitteita valmistava Biolan TNS Gallupilla. Vastaajina oli yli tuhat 35-69-vuotiasta pientaloasujaa.

Erot tuloluokkien välillä näkyvät tutkimuksessa myös halussa vähentää ympäristön kuormitusta omilla valinnoilla. Joka kolmas alle 30 000 euroa ansaitseva haluaa vähentää teoillaan ympäristön kuormittamista. Yli 50 000 euroa ansaitsevista vain joka kuudes ajattelee näin.

Kierrättäminen kiinnostaa enemmän vanhempia ikäluokkia kuin nuorempia vastaajia. Naiset ovat ahkerampia jätteiden kierrättäjiä kuin miehet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot