Mainos

Kysely: Ruuhkamaksujen kannatus ja vastustus tasoissa

Pääkaupunkiseudulla ruuhkamaksujen kannatus ja vastustus ovat lähes yhtä suuret. Tämä käy ilmi MTV:n uutisten ja Lehtiyhtymän teettämästä kyselystä.

Kaikkien vastaajien välillä kannatuksen ja vastustuksen ero on pieni. Hieman alle puolet vastanneista eli 47 prosenttia kannattaa ruuhkamaksuja, kun niitä puolestaan vastustaa 44 prosenttia. Kantaansa ei osannut sanoa 9 prosenttia vastaajista. Koska tutkimuksen virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä, ovat kannatus ja vastustus käytännössä tasoissa.

Naisten niukkaa enemmistö kannattaa ruuhkamaksuja (51%), miesten yhtä niukka enemmistö (51%) taas vastustaa niitä.

Eroja ruuhkamaksukantoihin tulee myös sen mukaan, omistaako itse autoa. Vielä tyypillisin vastaajajoukko, jonka kotitaloudessa on yksi auto, hajaantuu aivan tasaisesti. Vajaa puolet kannattaa ja samoin vastustaa.

Kahden auton talouksien vastaajat torjuvat ruuhkamaksut selkein luvuin: 30 prosenttia kannattaa ja 62 prosenttia vastustaa. Täysin päinvastaiset ovat lukemat puolestaan autottomilla vastaajilla, heistä peräti 66 prosenttia kannattaa ruuhkamaksuja ja vain 25 prosenttia vastustaa.

Ruuhkamaksut saavat myös enemmän kannatusta helsinkiläisvastaajilta ja muualta pääkaupunkiseudulta (Espoo, Vantaa, Kauniainen) kuin ns. kehyskuntien vastaajilta.

Näin kysely tehtiin

Kyselyn teki Taloustutkimus MTV3:n ja Lehtiyhtymän toimeksiannosta.

Kyselyyn vastasi 1000 ihmistä pääkaupunkiseudulta ja kehyskunnista. Otos muodostettiin satunnaisotantana niiden 15-79-vuotiaasta väestöstä. Otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan kohderyhmää edustavaksi.

Haastattelut tehtiin puhelimitse 1.-6.2.2008.

(pdf-tiedosto)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot