Mainos
Mainos

Kysely: SDP edelleen suurin puolue

Kesäkuusta tehdystä kyselystä SDP:n ja kokoomuksen kannatus on laskenut rahtusen ja keskustan kannatus noussut hiukan.

SDP on edelleen Suomen suurin puolue, mutta kolmen suuren puolueen kannatuserot ovat kutistuneet, käy ilmi Helsingin Sanomientänään julkistamasta kyselystä.

Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, SDP:tä kannattaisi kyselyn mukaan 24,0 prosenttia suomalaisista, keskustaa 23,1 prosenttia ja kokoomusta 22,6 prosenttia.

Viime vuoden syyskuusta SDP:n kannatus on laskenut 1,6 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus on noussut vuodessa lähes prosenttiyksikön, kun taas keskustan kannatus on noussut vain 0,3 prosenttiyksikköä.

Pienemmissä puolueissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Vasemmistoliiton ja vihreiden kannatus on molemmilla hieman alle 9 prosenttia.

Helsingin Sanomat teetti kyselyn elo-syyskuussa Suomen Gallupilla. Kyselyyn haastateltiin vajaat 2400 henkeä. Kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot