Mainos
Mainos

Kysely: SDP kasvattaa kaulaa keskustaan

Keskustan kannatus on tippunut 0,4 prosenttiyksikköä edellisestä kyselystä.

SDP näyttäisi säilyttäneen asemansa suosituimpana puolueena. Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, SDP:tä äänestäisi 24,8 prosenttia suomalaisista, selviää Ylen radiouutisten teettämästä kyselystä. Puolueen kannatus on pysynyt syksyn aikana melko tasaisena.

Keskustan kannatus on tippunut edellisestä kyselystä 0,4 prosenttiyksikköä 23,3 prosenttiin. Kokoomuksen kannatus on hiipunut pitkin syksyä ja olisi nyt 19,8 prosenttia. Muutokset kolmen suurimman puolueen kannatuksessa mahtuvat kuitenkin virhemarginaaliin.

Vihreiden kannatus oli kyselyssä 9,8 prosenttia ja vasemmistoliiton 9,6 prosenttia. Kristillisdemokraatit saivat 5,7 prosentin, RKP 4,0 prosentin ja perussuomalaiset 3,0 prosentin kannatuksen.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten marraskuussa 1900 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme