Mainos
Mainos

Kysely: Sunnuntaiaukiolo ei saa kannatusta

Niukka enemmistö suomalaisista vastustaa sunnuntaikaupan vapauttamista ympärivuotiseksi.

kauppa

Väli-Suomen sanomalehtien teettämän gallupin mukaan 52 prosenttia suomalaisista vastustaa kaikkien kauppojen sunnuntaikaupan vapauttamista. Kannattajia on 45 prosenttia. Pyhäkaupan lisäämisen kannalla ovat etenkin nuoret, opiskelijat, pääkaupunkiseudulla asuvat, kokoomuslaiset ja miehet.

Sunnuntaimyyntiä vastustavat eniten maanviljelijät, vanhukset, työttömät ja naiset sekä puoluekannan mukaan vasemmistoliittolaiset ja keskustalaiset. Hallituksen tuore esitys ei vielä vapauttaisi sunnuntaikauppaa kokonaan. Esityksen mukaan joka sunnuntai saisivat olla auki alle 400 neliön ruokakaupat.

Tutkimuksen mukaan tällaista ratkaisua kannattaa vain 37 prosenttia suomalaisista. Suomen Gallup haastatteli tutkimukseen tuhatta suomalaista viime ja tällä viikolla. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme