Mainos
Mainos

Kysely: Suomalainen luottaa läheisiinsä enemmän kuin itseensä

Suomalainen luottaa vankasti läheisiin ihmisiin, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselystä.

Reilu yhdeksän kymmenestä kyselyyn vastanneista luottaa läheisiinsä erittäin tai melko paljon. Luottamus läheisiin lisääntyy iän ja varallisuuden kasvun myötä.

Itseensä vähintäänkin melko paljon luottaa 86 prosenttia vastaajista, eli itseluottamus on hieman vähäisempää kuin luottamus läheisiin ihmisiin. Erittäin korkea itseluottamus on noin kolmanneksella vastanneista. Itseluottamus vahvistuu kyselyn perusteella tulojen kasvun ja sosiaalisen aseman myötä.

Vahvin itseluottamus piirtyy kyselyssä hallituspuolueiden kannattajille, ylemmille ja alemmille toimihenkilöille ja yli 85 000 euroa ansaitseville. Epäröintiä sen sijaan ilmenee opiskelijoilla, työttömillä, alle 30-vuotiailla ja pienituloisilla.

Muihin ihmisiin vastaajista luottaa erittäin tai melko paljon 72 prosenttia. Sen sijaan neljänneksellä luottamus muihin on heikkoa.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS joulukuun alussa. Siihen vastasi reilut 1 000 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme