Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset eivät halua EU-armeijaa

Suomalaisista 70 prosenttia vastustaa oman armeijan perustamista Euroopan unioniin, kertoo mielipidemittaus.

Suomalaisten mielestä Euroopan unioni ei tarvitse omaa armeijaa. Tuoreen mielipidetiedustelun mukaan 70 prosenttia suomalaisista vastustaa EU-armeijan perustamista, 18 prosenttia kannattaa sitä ja 12 prosenttia ei osaa ottaa kantaa asiaan.

Helsingin Sanomien julkistaman mielipidemittauksen mukaan suuri enemmistö kaikkien puolueiden kannattajista vastustaa euroarmeijaa. Jyrkintä vastustus on vasemmalla ja vihreiden joukossa.

Euroarmeijaan suhtautumista kysyttiin tuhannelta henkilöltä helmikuun alussa. Taloustutkimuksen tekemän mielipidemittauksen virhemarginaali on kolme prosenttia puoleen tai toiseen.

Taloustutkimus kysyi edellisen kerran EU:n oman armeijan tarpeellisuutta marraskuussa 2000. Silloin luvut olivat lähes samat kuin nyt.

Suomalaiset suhtautuvat selkeän kielteisesti myös Nato-jäsenyyteen. Samoihin aikoihin Taloustutkimuksen viimeisimmän mittauksen kanssa tehty Suomen Gallupin selvitys osoitti, että tätä mieltä on 56 prosenttia kansasta.

HS-Gallupin mukaan Nato-jäsenyyttä kannatti 22 prosenttia vastanneista. 22 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot