Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset eivät laskisi äänestysikää

Suomalaiset eivät halua laskea äänioikeusikärajaa 16 vuoteen.

Kalevan ja viiden muun maakuntalehden teettämän kyselyn mukana vain viidesosa laskisi äänioikeusiän 16 vuoteen eduskunta- ja kunnallisvaaleissa. Kolme neljästä ei antaisi äänioikeutta 16-vuotiaille.

Myönteisimmin äänioikeusiän alentamiseen suhtautuvat nuorimmat, 15-24-vuotiaat. Heistäkin 70 prosenttia pitäisi kuitenkin rajan ennallaan. Kielteisimmin asiaan suhtautuivat 25-43-vuotiaat, joista vain 17 prosenttia päästäisi 16-vuotiaatkin äänestämään.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn noin 1000 henkilöä 2.-9. helmikuuta. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot