Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset haluavat vaikuttaa EU-vaaleissa julkisiin palveluihin

Sosiaaliturvaan ja julkisiin palveluihin vaikuttaminen motivoivat suomalaisia äänestämään kesän EU-vaaleissa.

Tuoreen kyselyn mukaan EU:n valtapolitiikka ei innosta suomalaisia vaaliuurnille, mutta halu säilyttää sosiaaliturva ja julkiset palvelut nykyisellään vaikuttavat kiinnostukseen äänestää europarlamenttivaaleissa.

Helsingin Sanomien teettämän kyselyyn vastanneet olivat selvästi huolissaan siitä, että perusturvaverkostoa jouduttaisiin karsimaan muun muassa EU:n laajentumisen myötä. Sosiaaliturvan jälkeen tärkeimpänä vaikuttamisen kohteena haastatellut pitivät suomalaisten oikeuksia ja mahdollisuuksia tulevaisuuden EU:ssa.

Kyselyn toteutti Suomen Gallup GaullupKanavan avulla tammikuussa. GallupKanava on tutkimusjärjestelmä, jossa 1100 kotitalouteen on asennettu Internet-pääte. Haastattelujen kokonaismäärä oli 1655.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot