Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset kykenemättömiä tupakkalakkoon

Tuhannet suomalaiset yrittävät päästä eroon tupakasta vuoden alussa. Lopettaminen onnistuu kuitenkin vain harvalta.

Tutkimuksen mukaan noin 250 000 suomalaista päättää tammikuun alussa lopettaa tupakoinnin. Tammikuun loppuun mennessä heistä noin puolet on repsahtanut. Helmikuun lopussa tupakkalakko on pettänyt jo 72 prosentilla yrittäjistä.

Tahdonvoima ei riitä

Yksi syy lopettamisen vaikeuteen voikin olla, että jopa 74 prosenttia yrittää lopettaa pelkän tahdonvoiman avulla. Se on kuitenkin erittäin vaikeaa, sillä tutkimusten mukaan vain 3 prosenttia tahdonvoimalla yrittävistä onnistuu tumppaamaan tupakat lopullisesti.

Valtaosa suomalaisista, eli noin 82 prosenttia, pitää tupakointia yksilön omana valintana, ei esimerkiksi riippuvuutena. Tässä näkökulmassa suomalaisten edelle nousevat vain kolmen muun Euroopan maan kansalaiset: Irlannin, Espanjan ja Britannian.

Tutkimuksesta ilmenee, että suomalaiset ovat kaikkiaan varsin tietoisia tupakoinnin riskeistä terveydelle: noin 80 prosenttia tietää, että tupakointi voi johtaa tappaviin sairauksiin ja 64 prosenttia tietää, että se aiheuttaa psyykkistä riippuvuutta.

Lääkeyritys Pfizerin teettämään tutkimukseen haastateltiin kansalaisia 16 Euroopan maassa. Tutkimukseen osallistui 1000 suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot