Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset liioittelevat auttamisintoaan Aasia-keräyksissä

Väli-Suomen sanomalehtien kyselyn perusteella tehty laskelma paljastaa, että ilmoitetut lahjoitussummat arvioidaan reilusti yläkanttiin.

Suomalaiset liioittelevat auttamisintoaan Aasian uhreille järjestetyissä keräyksissä. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen alkuviikolla teettämästä kyselytutkimuksesta käy ilmi, että annettua avustussummaa liioitellaan yleensä reippaasti.

Kyselyn mukaan keskimääräinen avustussumma olisi 20 euroa, mikä tuottaisi yhteensä noin 50 miljoonan euron avustuspotin. Todellisuudessa loppiaiseen mennessä kerättyjen avustusten määrä oli 17 miljoonaa euroa. Avustusjärjestöjen ilmoittamien lukujen ja kyselyn tuloksen välillä on siten vähintään 300 prosentin ristiriita.

Kyselytytkimuksen mukaan 63 prosenttia suomalaisista on jo osallistunut keräyksiin. Innokkaimmin keräyksiin on osallistuttu Uudellamaalla ja vähiten Savossa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Kyselyyn haastateltiin 501 suomalaista 3.-6. tammikuuta. Kyselyn virhemarginaalin lasketaan olevan 4,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot