Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset lisäisivät kuntapalvelujen kilpailuttamista

Yli puolet suomalaisista haluaa lisätä kuntien palveluiden kilpailuttamista, kirjoittaa oululainen sanomalehti Kaleva tänään. Kalevan Suomen Gallupilla teettämään kyselyyn vastanneista kolmannes puolestaan katsoo, että palvelujen järjestämisen nykyinen tapa on riittävä.

Ikäihmiset ja työttömät suhtautuvat kilpailuttamiseen ja yksityistämiseen kriittisimmin. Eniten niiden kannalla ovat puolestaan yrittäjät ja viljelijät. Alueellisia eroja mielipiteissä ei ole. Vihreiden kannattajat ovat jopa vasemmistoa enemmän kilpailuttamista vastaan, kun taas kokoomuslaiset ovat selkeimmin sen kannalla.

Enemmistö kansasta on myös sitä mieltä, että poliitikot ja virkamiehet ajavat kunnissa vain omaa etuaan. Vain viidesosa on tyytyväinen kunnallispoliitikkojen toimintaan. Kyselyyn haastateltiin 1000:ta yli 15-vuotiasta suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme