Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset lisäisivät kuntapalvelujen kilpailuttamista

Yli puolet suomalaisista haluaa lisätä kuntien palveluiden kilpailuttamista, kirjoittaa oululainen sanomalehti Kaleva tänään. Kalevan Suomen Gallupilla teettämään kyselyyn vastanneista kolmannes puolestaan katsoo, että palvelujen järjestämisen nykyinen tapa on riittävä.

Ikäihmiset ja työttömät suhtautuvat kilpailuttamiseen ja yksityistämiseen kriittisimmin. Eniten niiden kannalla ovat puolestaan yrittäjät ja viljelijät. Alueellisia eroja mielipiteissä ei ole. Vihreiden kannattajat ovat jopa vasemmistoa enemmän kilpailuttamista vastaan, kun taas kokoomuslaiset ovat selkeimmin sen kannalla.

Enemmistö kansasta on myös sitä mieltä, että poliitikot ja virkamiehet ajavat kunnissa vain omaa etuaan. Vain viidesosa on tyytyväinen kunnallispoliitikkojen toimintaan. Kyselyyn haastateltiin 1000:ta yli 15-vuotiasta suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot