Mainos
Mainos

Kysely: Suomalaiset torjuvat eläkeiän noston

Enemmistö suomalaisista ei sulata eläkeiän nostoa 65 vuoteen. Ylen uutisten teettämässä kyselyssä 62 prosenttia vastustaa eläkeiän nostoa. Noston kannattajia on noin viidennes. Saman suuruinen joukko ei ottanut kantaa koko asiaan.

Eniten ymmärrystä työvuosien lisäämiselle löytyy kokoomushenkisiltä vastaajilta, reilun kolmanneksen verran. Keskustalaisissakin vastaajissa eläkeiän noston kannattajia on lähes kolmannes.

Vasemmistopuolueiden kannattajat taas tyrmäävät selkeimmin hallituksen aikeet.

Hyvätuloiset suhtautuvat eläkeiän nostoon hieman pieni- ja keskituloisia ymmärtäväisemmin.

Taloustutkimus kysyi kantaa eläkeiän nostosta noin tuhannelta suomalaiselta. Valtaosa vastaajista oli perillä hallituksen aikeista hissata ylöspäin eläkeikää. Mittauksen virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä.

Myös MTV:n nettikyselyyn vastanneet tyrmäsivät eläkeiän noston.

Katso Matti Maunun raportti (Kymmenen uutiset 3.3.2009)

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot