Mainos
Mainos

Kysely: Tämä on kuntavaalien tärkein aihe

Sosiaalipalvelut ovat tulevien kuntavaalien selvästi tärkein vaaliteema. Asia selviää MTV3 Uutisten teettämässä verkkokyselyssä.

Kyselyyn vastanneista 61 prosenttia pitää sosiaalipalveluita, kuten vanhustenhoitoa, päivähoitoa ja nuorisopalveluita, tärkeimpänä kuntavaalien teemana. Paljon puhuttu ja tunteita herättävä kuntarakenneuudistus tuntuu jäävän palveluiden varjoon. Sitä pidetään kuitenkin toiseksi tärkeimpänä kokonaisuutena, ja vastaajista 15 prosenttia nostikin mahdolliset kuntaliitokset vaalien ykkösaiheeksi.

Muut annetut vaihtoehdot saivat kyselyssä vain hajaprosentteja. Muun muassa kunnallisveron asetti tärkeimmäksi vain neljä prosenttia ja eurokriisin vain kaksi prosenttia vastaajista.

Tutkimukseen vastasi verkkopaneelissa 1 735 henkilöä. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot