Mainos
Mainos

Kysely: Tasa-arvo ei toteudu työpaikoilla

Miehet ja naiset ovat eri mieltä sukupuolten välisestä tasa-arvosta työpaikoilla. Tyytyväisempiä tilanteeseen ovat miehet.

Tuoreen kyselyn mukaan 74 prosenttia miehistä kokee, että sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu työpaikoilla hyvin. Naisista tätä mieltä on 58 prosenttia. Naiset kokevat myös selvästi useammin esteitä mahdollisuuksissaan edetä ammatissaan. Heistä lähes puolet on sitä mieltä, että työsuorituksia arvoidaan yrityksessä oikeudenmukaisesti.

Samapalkkaisuuteen uskoo 65 prosenttia miehistä ja yritysten johtajista liki 90 prosenttia. Sitävastoin naisista vain 55 prosenttia kokee saavansa samaa palkkaa kuin samaa työtä tekevä mies.

Vastaajista joka toinen pitää työpaikkansa johtamistapaa tasa-arvoa edistävänä ja henkilöstöä arvostavana.

TNS Gallup haastatteli syyskuussa yli tuhatta työssä käyvää suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot