Mainos
Mainos

Kysely: Tupolla kannatusta

SAK:n teettämän kyselyn mukaan keskitetyn tulopoliittisen kokonaisratkaisun suosio on nyt suurempi kuin yhdessäkään aiemmassa vastaavassa mittauksessa.

Työehtosopimusten tekemistä keskitetyn tulopoliittisen kokonaisratkaisun muodossa kannattaa tuoreen mielipidekyselyn mukaan lähes 70 prosenttia kansalaisista. SAK:n Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan tupon suosio on nyt suurempi kuin yhdessäkään aiemmassa vastaavassa mittauksessa.

Tulosten mukaan 69 prosenttia vastanneista pitää keskitettyä sopimusta parempana kuin liittokohtaista sopimuskierrosta. Jälkimmäistä kannattaa 22 prosenttia.

Suomen Gallupin työmarkkinailmastotutkimuksessa haastateltiin tammi-helmikuussa 1 000 suomalaista. Tutkimusta on tehty puolivuosittain vuodesta 1995 lähtien.

Tupon kannalla ovat etenkin STTK:n (82 prosenttia) ja Akavan (78 %) jäsenet. SAK:n jäsenistä 67 prosenttia toivoo tulopoliittista ratkaisua ja reilu neljännes (29 %) liittokohtaista kierrosta. Tupoa suosivat maatalousyrittäjät (80 prosenttia), ylemmät (76 % ) ja alemmat (75 %) toimihenkilöt. Liittoratkaisun suosio on keskimääräistä suurempaa eli 30 prosentin luokkaa työntekijöiden, nuorten ja yrittäjien keskuudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme