Mainos
Mainos

Kysely: Ulkosuhteiden hoito tasapainossa

Suomen Gallupin tekemän kyselyn mukaan suomalaiset ovat melko tyytyväisiä maan nykyisen johdon harjoittamaan ulkopolitiikkaan.

Suomalaisten enemmistön mielestä maamme ulkopoliittinen johto on hoitanut suhteita kaikkiin maihin ja maaryhmiin vähintään jokseenkin riittävästi. Tämä ilmenee STT:n ja viiden sanomalehden Suomen Gallupilla teettämästä kyselystä.

Suuri osa, eli 41 prosenttia vastaajista, edellyttää, että presidentti keskittyy ulkosuhteiden hoidossa ensisijaisesti EU-maihin. Joka neljännen mielestä pääsuunnan pitäisi puolestaa olla Venäjä. Yhdysvaltain-suhteiden hoitoa pitää ensisijaisena vain kolme prosenttia vastaajista. Joka viides taas ei nostaisi mitään maata tai maaryhmää erityisasemaan.

Kolmannes vastaajista eli 34 prosenttia odottaa presidenttiehdokkaiden ottavan kantaa Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. Täsmälleen yhtä moni on päinvastaista mieltä ja odottaa kuulevansa kielteisiä kannanottoja.

Tutkimus toteutettiin puhelimitse kuun puolivälissä. Haastattelujen kokonaismäärä oli 1000. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot