Mainos
Mainos

Kysely: Urpilainen ja Vanhanen johtajista heikoimmat

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Matti Vanhanen ovat Iltalehden teettämän tutkimuksen mukaan puolueiden puheenjohtajista vähiten suosiossa. Kouluarvosanoilla mitattuna Urpilainen sai arvoanan 6- ja Vanhanen vain hieman paremman arvosanan 6. Parhaiten hyvin kriittisestä arvostelusta selvisi perussuomalaisten Timo Soini arvosanallaan 8-. Kukaan puheenjohtajista ei yltänyt kiitettävälle arvosanalle.

Soinin jälkeen toisena oli kokoomuksen Jyrki Katainen, joka ylsi arvosanaan 7,5. RKP:n Stefan Wallin, vihreiden Anni Sinnemäki, kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki pysyivät kaikki arvosanoissaan tasaisesti seitsemän molemmin puolin.

Kyselyssä selvisi myös heikko luottamus hallitukseen. Lähes 65 prosenttia oli sitä mieltä, että vaalirahakohu on heikentänyt hallituksen toimintakykyä. Usko Vanhasen asemaan puheenjohtajana vaalirahakohun seurauksena on vähentynyt 77 prosentin mielestä. Myös Luottamus Vanhasen asemaan pääministerinä oli tutkimuksen mukaan heikentynyt lähes 80 prosentin mielestä.

Iltalehden kyselyyn vastasi 2731 henkilöä ja tutkimuksen kohteena oli täysi-ikäiset suomalaiset. Virhemarginaali tutkimuksessa on 2 prosenttia molempiin suuntiin. Kyselyn teki Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme