Mainos
Mainos

Kysely: Vaalien puheenaihe on verotus

Verotus nousee vaalikeskustelujen tärkeimmäksi teemaksi, uskovat eduskuntavaaleihin valmistautuvat ehdokkaat. Vaalikeskustelu.fi-sivuston kyselyssä 56 prosenttia ehdokkaista ja kampanjapäälliköistä ennusti verotuksen pääsevän kolmen eniten keskustelua herättävän aihepiirin joukkoon.

Heidän arvionsa mukaan muita keskeisiä aiheita ovat työllisyys (32 % vastaajista), EU:n talouskriisi (31 %), terveydenhuolto (21 %), eläkeiän nosto (21 %) ja maahanmuutto (18 %).

Sen sijaan ehdokkaat eivät usko, että ilmastonmuutos (3 %), vaalirahoitus (2 %), Nato-jäsenyys (2 %) tai Suomen Afganistan-operaatio (1 %) nousisivat kovinkaan tärkeiksi keskusteluteemoiksi.

Vaalikeskustelu.fi teki verkkotutkimuksensa tammikuun toisella ja kolmannella viikolla. Vastaajia oli yli 600 ja valtaosa vastauksista saatiin ehdokkailta. 13 prosenttia vastauksista oli kampanjapäälliköiden antamia.

Vaalikeskustelu.fi -sivusto kerää yhteen muun muassa kansanedustajaehdokkaiden blogeja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme